Starší článek Novější článek

Jak na větší lýtka ?

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*Jak na větší lýtka ?*

Lýtka bývají u většiny problémovou svalovou skupinou. Řadí se k těm menším svalovým skupinám, u této hraje ale opravdu velkou roli genetika a genetické předpoklady.

Co tím myslíme ? Tvar lýtek a jejich možnost vyrůst je většinou dáno geneticky. Někdo lýtka má a když je posiluje, budou neustále větší a větší a stanou se velkou předností daného člověka. Druhá skupina má ale od narození nevýrazná lýtka s téměř žádnou hmotou a jejich občasným posilováním pořád nerostou. Bohužel je tomu tak. Vše je ale ovlivnitelné a to i lýtka, pojďme si tedy rozebrat, jak lýtka správně trénovat.

Lýtka jsou v průběhu dne běžně zatěžovány, například chůzí. Jsou tedy zvyklá na běžnou zátěž a musíme je šokovat, aby byly donuceny k růstu. Osobně se mi osvědčil například běh s propínám lýtek venku, běh a chůze do kopce s cíleným propínáním lýtek. Teď k tréninku na lýtka v posilovně, zkuste si například výpony na leg-pressu, zde platí těžší váha a hodně opakování. To na lýtka jako jediné platí. Dávejte ale pozor na techniku a u všech cviků se snažte držet lýtka v největší kontrakci na vrcholu pohybu. Další cviky mohou být výpony v sedě, výpony ve stoje, oslí výpony, výpony na hacken-dřepu. Můžete zařadit lýtka například po každém tréninku nohou, vybrat si 3 cviky a na každém lýtka vyždímat pomocí velké váhy a velkého počtu opakování, nebojte se zařadit i supersérie.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.