Starší článek Novější článek

EPA je kyselina eikosapentaneová

  • Porovnáváme produkty
  • před 7 lety

*EPA je kyselina eikosapentaneová* Tato nenasycená mastná kyselina se přirozeně vyskytuje v rybím oleji, který se získává hlavně z čerstvých jater některých druhů tresek. Nicméně vhodným zdrojem mohou i samotné ryby. Tato kyselina podporuje snížení hladiny cholesterolu, tedy jeho "špatné" frakce LDL (lipoproteinu, přenášejícího cholesterol s nízkou hustotou) nebo také pozitivně působí v případě kardiovaskulárních nemocí. Zde působí na kvalitu cév, má protizánětlivý efekt.


EPA je často kombinována v doplňcích stravy s DHA, což je zkratka pro kyselinu dokosahexaenovou. Tato kyselina se stejně, jako EPA, vyskytuje v rybím oleji. Je důležitá pro správnou činnost buněčných stěn, oka, nervového a kardiovaskulárního systému. Má velký význam pro paměť a je tím pádem také důležitá u dětí pro rozvoj mentálních funkcí (proto generace dětí dostávaly lžičku odporně chutnajícího rybího tuku – ale nejen z tohoto důvodu). Malé děti dostávají dostatečné množství DHA v mateřském mléce.


Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.