Starší článek Novější článek

8 NEJEFEKTIVNĚJŠÍCH TYPŮ TRÉNINKU 4.díl

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*8 NEJEFEKTIVNĚJŠÍCH TYPŮ TRÉNINKU 4.díl* (ostatní články najdete u nás na profilu) :

5 - Intenzivní/extenzivní trénink
Tento typ tréninku je založen na stimulaci nervové soustavy během tréninku. například, těžký a výbušný trénink je následován vytrvalostním tréninkem opačné intenzity a délky přestávek. Ideální počet tréninků je 3-4 za týden.

Výhody :
Intenzivní/entenzivní tréninky jsou pokročilou strategií pro atlety, kteří se chtějí posunout dále. Skvělá metoda pro atlety a také pro trénink dovedností jako akcelerace, dynamika v koordinaci se silovým tréninkem. Také je tento trénink vhodný pro zlepšení výkonnosti.


Nevýhody:
Intenzivní/extenzivní trénink je pokročilý a tudíž složitý na to, si ho správně naplánovat a vytvořit. Nemusí být vhodný pro ty, co mají za cíl přednostně svalový růst. Tato tréninková metoda je založena na jednotlivých pohybech,jejich zlepšování,růstu výkonu a ostatních dovedností, což může vést k nedostatečné regeneraci pro správný růst svalů. Intenzivní tréninky potřebují delší dobu na zotavení nervové soustavy, která je zatížená z intenzivního cvičení.

Příklad:
Pondělí: Rychlostní cvičení, vzpírání + zakomponované tlakové cviky
Úterý: Zaměření na tahy
Středa: Volno
Čtvrtek: Rychlostní cvičení, vzpírání + zakomponované tlakové cviky
Pátek: Zaměření na tahy
Sobota, neděle: Aktivní regenerace

6 - Trénink založený na principu protilehlých partií
Trénování opačných svalových skupin neboli antagonistický trénink, funguje na principu zatěžování protilehlých svalových skupin v tréninku, například Prsa-záda nebo Biceps- triceps.

Výhody:
Antagonistické protisérie jsou dobré po budování svalové hmoty a dosáhnutí rovnováhy mezi protilehlými svalovými skupinami.
Zvýšený průtok krve do protilehlých svalových skupin může zlepšit zlepšit výkon a podpořit svalový růstu díky metabolickému stresu.

Tento typ tréninku je flexibilní a umožňuje trénovat 3-6krát týdně. Antagonistické supersérie jsou výhodné pro maximalizaci efektivity tréninku.

Nevýhody:
Je těžké integrovat pohybové dovednosti do tohoto tréninku, tudíž pro atlety je těžké používat tuto metodu protilehlých partií. Tato metoda je také trochu pokročilejší pro začátečníky a můžu způsobit problémy s regenerací u starších cvičenců.

Příklad:
Pondělí: Prsa a záda
Úterý: Nohy a ramena
Středa: Volno
Čtvrtek: Prsa a záda
Pátek: Biceps a triceps
Sobota, neděle: Aktivní regenerace

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.