Starší článek Novější článek

Jak na větší nohy ?

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*Jak na větší nohy ?*

Trénování nohou patří mezi ty méně oblíbené činnosti mezi dnešními návštěvníky posiloven. Jelikož se jedná o velkou svalovou skupinu, tréninky jsou náročné a vyčerpávající. Tělu ale vrací více, než si myslíte. Trénování nohou pomocí základních cviků má na tělo vysokou hormonální odezvu v podobě zvýšené hodnoty testosteronu, ten je zodpovědný také za svalový růst.

Jak nohy ale trénovat správně ? Není trénink jako trénink. Pokud budete celý trénink nohou zakládat na strojích a ne na základních cvicích, nevytěžíte z toho maximum a nestimulujete tolik svalových vláken. Pokud chceme nohy zvětšit, musíme do tréninku zakomponovat základní cviky a jejich variace, které si zanedlouho rozepíšeme. Navíc je nutné mít vhodný jídelníček, který obsahuje dostatek živin pro svalový růst.

Základem tréninku nohou jsou dřepy, ty dokáží nejlépe stimulovat nohy k růstu. U tohoto cviku se nebojte težších sérií, například 4-6 opakování. Další nejefektivnější cviky na zvětšení nohou jsou výpady s velkou činkou, rumunský mrtvý tah s velkou činkou nebo jednoručkami, leg-press. Tělo se ale na tréninky lehce adaptuje a chce to nohy občas šokovat a tím je stimulovat k dalšímu svalovému růstu. Zkuste například čelní dřepy, dřepy s řetězy, dřepy s výskokem, pauzované dřepy, střídat vyšší počet s nižším počtem opakování, supersérie. Toto vám pomůže nohy skvěle šokovat. Jak by se tedy měl váš trénink skládat ? Uděláme si příklad jednoho tréninku nohou :

Dřepy s velkou činkou na zádech (6 sérií) 12op,10op, 8op, 6op,4op, 4op
Výpady s velkou činkou na zádech (4 série) 10op - na každou nohu
Rumunský mrtvý tah s jednoručkami (4 série) 12op, 10op, 8op, 8op
Leg-press (4 série) 15op, 12op, 10op, 8op

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.