Starší článek Novější článek

1.díl článku: 5 ŽENSKÝCH FITNESS MÝTŮ:

  • Fitness pro ženy
  • před 7 lety

Přečtěte si *1.díl článku: 5 ŽENSKÝCH FITNESS MÝTŮ:*
- ostatní články najdete na našem profilu

1.MÝTUS: ŽENY POTŘEBUJÍ TRÉNOVAT JINAK NEŽ MUŽI.

Pokud patříte mezi ty méně znalé, co se týče tréninku a myslíte si že muži potřebují těžší váhy, aby byli pořádně velcí a svalnatí a ženy naopak lehké váhy, aby měli krásnou postavu s pěknými křivkami, mýlíte se. Pro muže i ženy platí: Pro trénink zaměřující se na přednostně na rozvoj síly, potřebujeme 1-5 opakování a 4-6 sérií na cvik. Pro trénink zaměřený na svalovou hypertrofii potřebujeme 6-15 opakování a 3-5 sérií na cvik. Oba tyto tréninky jsou skvělé na budování svalové hmoty nebo odbourávání tuku i pro méně zkušené cvičence.

Důležité je ovšem vědět, že hormonální rozdíly mezi mužem a ženou mají za důsledek to, jak postava bude po těchto typech tréninku vypadat.
Zatímco muži, kteří mají hodně testosteronu oproti ženám, získají tímto tréninkem svalnatější, celkově objemnější postavu, tak ženy tímto tréninkem také pocítí určitý svalový růst, ale nebudou působit obrovsky ani svalnatě, ale budou mít krásnou postavu s těmi správnými křivkami, pevným pozadím. A to díky tomu, že ženy nemají tolik testosteronu pro budování objemného vzhledu a také díky množství estrogenu.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.