Starší článek Novější článek

Jak na lepší prsa ?

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*Jak na lepší prsa ?*

Prsní svaly patří u cvičenců k těm oblíbenějším svalovým skupinám, jejich objemný vzhled celkově zlepšuje vzhled vršku těla a celé postavy. K tomu, abychom hmotu na prsních svalech nabrali, potřebujeme mít v první řadě zvládnutý jídelníček. Poté je nutné stimulovat prsní svaly k růstu.

Mnozí tráví trénink prsních svalů pouze na strojích, to ale není ten nejvhodnější způsob, jak je co nejlépe stimulovat, cviky na strojích můžeme použít jako doplňkové cviky na konec tréninku hrudníku, kvůli prokrvení a dopumpování.

Nejlepší cestou je vybrat si cviky, které jsou základní, s volnými váhami, stimulujeme tím mnohem více svalových vláken, než pouze u cvičení na strojích.

Jaké jsou tedy cviky pro nejlepší svalový růst prsních svalů ? Doporučujeme následující cviky: Bench-press na rovné lavici, Bench-press na šikmé lavici, Tlaky s jednoručkami na rovné nebo šikmé lavici, dále Rozpažování s jednoručkami na šikmé lavici, kliky na bradlech a pullover. Tyto cviky se osvědčily jako nejefektivnější pro stimulaci růstu prsních svalů.

Nelze ale tyto cviky použít všechny najednou do jednoho tréninku, to by přineslo spíše kontraproduktivní efekt přetrénovanosti. Vhodné je si vybrat 3-4 cviky a nakombinovat tlakové a rozpažovací cviky, abychom použili co nejvíce svalových vláken. Zkuste svůj trénink na hrudník sestavit například z Bench-pressu na rovné lavici, kolem 4-5 pracovních sérií, poté tlaky na šikmé lavici s jednoručkami, 4 pracovní série a rozpažování s jednoručkami na šikmé lavici zařaďte jako třetí cvik po 3-4 sériích. Jako čtvrtý cvik můžete prokrvit prsní svaly například na stroji, nebo zařadit třeba pullover po 3 sériích.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.