Starší článek Novější článek

3 TIPY PRO EFEKTIVNÍ TRÉNINK ZAD

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*3 TIPY PRO EFEKTIVNÍ TRÉNINK ZAD *

1) Začínejte váš trénink tím nejtěžším cvikem a postupně se dostaňte k těm méně náročným. Dokážete tak využít svůj maximální silový potenciál na základní cviky a nebudete unaveni z izolovaných cviků právě před těmi důležitějšími. Začněte tedy mrtvým tahem, poté můžete na shyby nebo přítahy v předklonu a poté nějaký izolovanější cvik. Samozřejmě můžete několik tréninků jet s předúnavou za účelem šokování těla, ale primárně se zaměřujte na základní cviky jako mrtvé tahy, shyby nebo přítahy v předklonu. Po nich může následovat cvik na prokrvení například na stroji.

2) Nebojte se silových opakování na mrtvém tahu, zkuste jet například pyramidu, kdy začnete s vahou pro 12 opakování, postupně budete váhu přidávat a poslední sérii můžete jet například s vahou na 3-4 opakování, dostanete vaše tělo do stresu z těžších vah, tudíž bude mít větší hormonální odezvu, což je dobré pro růst svalů.

3) Zařazujte občas i doplňkové cviky, tím můžete silně zvýšit sílu na těch základních. Doplňkovými cviky zde myslíme cviky jako dotahy, kdy vlastně cvičíme jen horní fázi pohybu mrtvého tahu, tudíž to můžeme provádět s vyšší vahou a při klasickém mrtvém tahu mít pak větší jistotu právě v horní fázi. Dalším skvělým doplňkovým cvikem je například Good morning neboli předklony s činkou, zpevníte tím skvěle vaše spodní záda, na které je tento cvik vcelku izolovaný. Pokud budete mít silný spodek zad, může to zvýšit vaší sílu právě na mrtvém tahu nebo na ostatních základních cvicích.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.