Starší článek Novější článek

Jak na masivní záda ?

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*Jak na masivní záda ?*

Mít široké záda s dobrou definicí svalů je snem většiny cvičenců. Pokud máte široká záda, mohou vám opticky zúžit pas, tím pádem můžete přirozeně bojovat proti genetice širokého pasu, i když jen opticky.

Při tréninku zad musíme zapojit co nejvíce svalových vláken na zádech, jelikož záda jsou velkou svalovou skupinou, musíme vybrat cviky, které dohromady zapojí co největší procento svalů na zádech. Výhody tréninku zad je také to, že díky základním cvikům na tuto partii zapojujete i ostatní svalové skupiny, jako například biceps, tudíž z toho můžete vytěžit mnohem více, než si myslíte.

Jak by tedy měl vypadat správný trénink zad ? Králem cviků je zde samozřejmě mrtvý tah. Ten zapojuje neskutečný počet svalových vláken. Neměl by tedy ve vašem tréninku chybět, u mrtvého tahu doporučujeme těžší série, například 4-6 opakování. Přítahy na hrazdě patří k dalšímu cviku, který by neměl chybět ve vašem tréninku zad. Myslíme zde na široko, abyste zapojili zádové svaly. Pokud zvládáte větší počet opakování, například 10-15, zkuste na sebe zavěsit kotouč a zvýšit tím zátěž, skvěle tím šokujete vaše záda. Přítahy na hrazdě krásně rozšiřují záda a právě opticky vytvoří postavu ve tvaru V. Přítahy v předklonu s velkou činkou nebo jednoručkami, jeden ze základních cviků, který také doporučujeme zařadit do tréninku zad. Jako poslední cvik na záda můžete zařadit nějaký cvik na stroji, kvůli prokrvení na konci tréninku nebo nějaký doplňkový cvik, například Good Morning.

Ukážeme si příklad jednoho tréninku zad:
Mrtvý tah (6 sérií) - 12op,10op,8op,6op,4op
Přítahy v předklonu s velkou činkou(4 série) 12op,10op,8op,8op
Přítahy na hrazdě (5 sérií) Vlastní váha x 10-12op
Veslování na stroji (4 série) 10-12op

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.