Starší článek Novější článek

Kvalitní zdroj bílkovin

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

Co by měl obsahovat jídelníček na přibírání svalové hmoty ?

*Kvalitní zdroj bílkovin*
Mezi ty nejlepší zdroje bílkovin patří například vejce, kuřecí, krůtí maso, hovězí libové maso, cottage sýr, losos, tuňák, treska, řecký jogurt. Tyto zdroje by měl váš jídelníček určitě obsahovat. Bílkoviny totiž tvoří naše svaly.

Kvalitní zdroj sacharidů
Jídelníček na přibírání svalové hmoty by měl obsahovat především komplexní sacharidy, ne jednoduché cukry. Sestavte váš jídelníček ze zdrojů sacharidů jako brambory, rýže, špaldové těstoviny, ovesné vločky, kuskus, ovoce. Sacharidy slouží našemu tělu jako zdroj energie.

Kvalitní zdroj tuků
Tuky jsou také velmi důležitou složkou jídelníčku, aby tělo správně fungovalo. Je tedy velkou chybou je úplně vynechávat. Mezi ty nejlepší zdroje tuku řadíme například vejce, ořechy, ryby, avokádo, ořechová másla, různé druhy olejů (lněný, olivový, kokosový..). Tuky slouží našemu tělu jako dlouhodobý zdroj energie, navíc se v něm rozpouštějí některé vitamíny.

Dostatek vlákniny
Vláknina je obsažena v buněčných stěnách rostlinných buněk, proto nejvíce vlákniny nacházíme v ovoci a zelenině (nejlépe v syrovém stavu) a také celozrnném pečivu a cereáliích. Hodně vlákniny obsahuje neloupaná rýže, ořechy (určitě to však není rada jíst solené arašídy), semena, luštěniny, ovesné vločky.

Dostatek vitamínů a minerálů
Určitý podíl vitamínů a minerálů se snažte přijímat z pevné stravy, pokud ale aktivně sportujete, vitamínů a minerálů potřebujete opravdu větší množství. Proto doporučujeme vhodnou suplementaci multivitamínem, například Reflex Nexgen.

Dostatečný pitný režim
Velmi důležitou složkou jídelníčku pro přibírání svalové hmoty je dostatečný pitný režim. Pokud jsme totiž dehydratovaní, náš výkon i síla klesne, tudíž naše výsledky z tréninků nebudou tolik efektivní.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.