Starší článek Novější článek

PRO ŽENY: 5 DŮVODŮ, PROČ CHODIT DO POSILOVNY ?

  • Fitness pro ženy
  • před 7 lety

*PRO ŽENY: 5 DŮVODŮ, PROČ CHODIT DO POSILOVNY ?*

1) Atraktivní postava
Trénink v posilovně s činkami vám pomůže dosáhnout vašich cílů, co se týče vzhledu postavy. Vybudujete si tím pevnou postavu, pevné pozadí a krásné ženské křivky. Cvičení vám neudělá objemnými, jen vám zvýrazní vaši postavu a bude tím více atraktivní.

Budete pak vypadat skvěle ve večerních šatech, na vysokých podpatkách, v plavkách, vaše postava tím získá své kouzlo. Není žádná lepší cesta k lepší postavě než cvičení s činkami, konkrétně s těžšími váhami. Doporučujeme cvičit alespoň 3x týdně v posilovně. Pokud se zaměříte pouze na hubnutí a ne na vaše svalstvo správným tréninkem, co by z vás zbylo? Vaše svalstvo musí vynikat a tuk mizet, tím dosáhnete té nejlepší možné postavy.

2) Zábava, překonání stereotypu
Trénink s činkami může být také zábava. Rozhodně větší než sedět na rotopedu nebo běhat na běžícím páse. Je důležité váš trénink neustále obohacovat, abyste se neustále měli kam zlepšovat, tělo se lehce adaptuje, tak je vhodné mu připravovat novou a novou zátěž. Jinak se může stát, že se ve své cestě k cíli zaseknete na místě. Navíc tím předcházíte tomu, že vás trénování přestane bavit.

Pokud klasické zvedání činek v posilovně vám nepřijde zajímavé a přijde vám to spíše nudné. Zkuste jiné typy posilování, například s kettlebellem, TRX, pytlemi a tak dále. Váš tréninkový plán by měl obsahovat jak kardio, tak cvičení v posilovně. Zkuste například 3x týdně zajít do posilovny a 2x v týdnu provádět kardio.

3) Síla a sebevědomí
Síla, která přichází pravidelným posilováním je jednou z největších výhod, proč chodit do posilovny. Mnozí si neuvědomují praktické výhody cvičení s činkami, například přemístění určitého předmětu v reálném životě, například do bytu, vzít své dítě nad hlavu a zatočit si s ním a mnoho dalších použitelných výhod.
Většina žen, co má za cíl krásnou postavu vytvarovanou v posilovně vůbec s těmito výhodami nepočítá, ale když přijdou, jsou příjemně překvapeni.
Vaše silové zlepšení vám přinese také sebevědomí a chuť do normálních denních aktivit a to vše díky tréninku v posilovně. Také začnete mnohem lépe vypadat, začnou vylézat křivky, tuk půjde dolů. Začnete o sebe také více pečovat a cítit se o mnoho lépe, než před silovým tréninkem.

4) Odbourávání stresu
Posilování je také skvělou úlevou od každodenního stresu. Nutí vás být v přítomnosti, konkrétně na daném tréninku a nenutí vás myslet na věci, co se staly během dne, kam ještě musíte, co se musí zařídit a tak dále. Tento pocit odbourání stresu ale nemusíte zažít při chůzi na páse nebo jízdě na rotopedu. Při posilování to ale platí, vykonáváte totiž pořád jiné pohyby, měníte cviky, musíte se soustředit na techniku, správný počet opakování, sérií a tím se silový trénink stává jedinečným v úlevě od stresu.

5) Zdraví
Ženy, možná ještě více než muži můžou využít silového tréninku s ohledem na zdraví. Ženy jsou náchylnější na osteoporózu více než muži. Můžete kompenzovat riziko osteoporózy tím, že budete trénovat v posilovně alespoň 2-3x týdně. Dojde tím ke zvýšení hustoty kostní tkáně, která udrží kosti silnější.

Dále cvičení s váhami zvyšuje například citlivost na inzulín a celkovou schopnost vhodně ovládat hladinu cukru v krvi, což snižuje riziko cukrovky. Silový trénink také vede ke zvýšení síly a k nárůstu svalové hmoty, budete vypadat mladší a zdravější.

Více svalové hmoty na těle dělá dvě věci, které vám pomohou elegantněji stárnout. Za prvé to zvyšuje klidový metabolismus, takže spálíte více kalorií v klidovém stavu, než dříve. Za druhé svaly působí jako sklad pro sacharidy ve formě glykogenu, který je v těle uložen pomocí glukózy.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.