Starší článek Novější článek

NUTNÁ VÝBAVA DO POSILOVNY

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*NUTNÁ VÝBAVA DO POSILOVNY*

BOTY
Boty jsou nutnou výbavou do posilovny, měly by vám být pohodlné a také pevné. Můžete si zakoupit boty určené přímo ke vzpírání či posilování, například od firmy Reebok, která nabízí mnoho bot přímo ke cvičení.

PITÍ
Dodržování pitného režimu je naprostou nutností, pokud jste totiž při tréninku dehydratovaní, ztrácíte tím sílu a váš výkon nebude zdaleka takový, jako s dostatečnou hydratací.

RUČNÍK
Jelikož se nacházíte ve veřejném prostoru, v posilovně, kde se střídáte s ostatními na strojích, na lavicích, používejte vždy ručník ! Nechcete přeci po sobě zanechávat pot, to je pro ostatní velmi nepříjemné. Vždy si na stroj nebo lavici, kde cvičíte, dejte ručník.

VHODNÉ OBLEČENÍ
Vhodným oblečením zde myslíme to, které žádným způsobem nezapáchá z předešlého používání. Pro ostatní by nebylo příjemné čichat zápach z vašeho oblečení. Jaké je nejvhodnější ? Odpověď je jednoduchá. Prodyšný materiál, který je schopný odvádět vlhkost od těla pryč. Nabízí se obléct si tzv. funkční prádlo (termoprádlo).Fitness oblečení do posilovny má být komfortní, ale zároveň plnit svou funkci – odvádět pot (spodní vrstva) a udržovat svaly v teple (svrchní vrstva).

RESPEKT
Mít sebou respekt je téměř to nejdůležitější. Nechte své přehnané ego před posilovnou, zvedejte pouze váhy, které zvládnete, nesnažte se zapůsobit na ostatní tím, že si naložíte plné činky a budete s nimi házet ze strany na stranu špatnou technikou. Mějte k činkám pokoru a respekt.

Volitelná výbava dle potřeb při tréninku:
- kulturistický opasek(pro zpevnění středu těla při vykonávání těžkých silových opakování)
- trhačky (pro silnější úchop při vykonávání těžších opakování u základních cviků)
- magnesium (pro silnější úchop, aby činka nesklouzávala z rukou)
- rukavice (prevence před oděrky na rukou, mozoly nebo hrubostí povrchu činek)


Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.