Starší článek Novější článek

Jak na mohutná ramena ?

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*Jak na mohutná ramena ?*

Ramena patří ke svalovým skupinám, které velmi ovlivňují celkový vzhled postavy. Tvoří celkový dojem toho, jak máme mohutný vršek těla. Kvalitně rozvinutá ramena také skvěle tvoří větší rozdíl mezi pasem a rameny, tudíž postava tvoří krásný V-tvar. Nesmíme ale při tréninku ramen zapomínat na všechny části, přední, střední a zadní. Musíme stimulovat všechny tyto části k růstu, abychom dosáhli mohutného vzhledu ramen.

Ramena se ale zapojují i při základních cvicích, jako například Bench-press. Je vhodné si poskládat trénink tak, aby se ramena moc nepřetěžovala a nedošlo pak ke zranění, z důvodu přetrénování této partie. Zkuste svůj trénink ramen zařadit k tréninku hrudníku, tím využijete zapojení ramen z tréninku hrudníku a poté je doděláte, tím necháte do dalšího tréninku delší čas na regeneraci.

Pojďme rovnou na trénink ramen, jaké cviky jsou nejlepší ? Jak jsme již zmiňovali, je vhodné zapojit cviky, které procvičí každou hlavu deltových svalů. Dále je důležité, aby základ tréninku byl složen ze základních cviků na ramena a nikoliv ze cviků na strojích, kde je dána pevná dráha pohybu. Stroje můžete využít jako poslední cvik na prokrvení. Mezi nejlepší cviky na ramena určitě patří: Push-press (dynamický), Striktní tlak za hlavou s velkou činkou, Upažování s jednoručkami, Předpažování s velkou činkou, Upažování s jednoručkami v předklonu a obrácený peck-deck. Na ramena nám budou stačit 3-4 cviky do tréninku.

Pojďme si ukázat příklad takového tréninku ramen:
Push-press (4série) 12op,10op,10op,8op
Striktní tlak za hlavou s velkou činkou (4 série) 12op, 10op, 10op, 8op
Upažování s jednoručkami(4 série) 10-12op
Obrácený peck-deck(3 série) 10-12op (pořádně procítit zadky ramen)

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.