Starší článek Novější článek

Jak zvýšit sílu ?

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*Jak zvýšit sílu ?*
Dnes si probereme téma jak zvýšit sílu, budu psát ze svých zkušeností se zvyšováním síly. Budeme mluvit o obecném zvyšování síly , nikoliv u konkrétních cviků, i když to jde samozřejmě ruku v ruce.

Abychom zvýšili sílu, musíme tělu způsobit určitou zátěž s určitou hmotností. Na základě správně zvolené zátěže tělo pak bude sílit. Základem rostoucí síly je samozřejmě také dostatečný příjem živin ve vašem jídelníčku.
Při cvičení na strojích nebo kladkách moc naši sílu nerozvíjíme. Proč ? Většina těchto cviků je izolovaných a nezpůsobí našemu tělu takovou zátěž , například při větším počtu opakování.

Nejlepší volbou pro zvýšení síly je tedy zvolit cviky komplexní. Jaké to jsou ? Například dřep s velkou činkou, mrtvý tah, bench-press , shyby , Push- press, kliky na bradlech , přítahy s jednoručkami nebo velkou činkou. To jsou cviky , které budou skvělým pomocníkem při budování síly .

Pokud se tyto komplexní cviky nacházejí ve vašem tréninkovém plánu , splňujete další z podmínek pro zvyšování síly. Dalším faktorem ovlivňující silu muže být počet opakování, který vykonáváte při těchto základních cvicích. Pokud vám jde o svalovou hmotu, snažíte se spíše držet svalová vlákna déle v záběru, aby se poškodili a následně obnovili v podobě nových svalových přírůstku . U zvýšení síly nám půjde spíše o to provést maximální výkon za krátký čas a použijeme k tomu veškerou silu. Tím budeme následně sílit.

Doporučuji tedy 1-4 opakování na základní cviky pro zvyšování maximální síly. Důležitým faktorem je také perfektně zvládnuta technika a dostatek regenerace mezi tréninky .

Vždy se před výkonem řádně zahřejte , protáhněte. Poté začnete s lehčí vahou a propracujte se k sériím s těžkou vahou pro 1-4 opakování na sérii. Pokud tyto tréninky budete řádně zařazovat, bude se vaše síla zvyšovat.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.