Starší článek Novější článek

Jak si vybudovat krásnou fitness postavu - 1.díl

  • Fitness pro ženy
  • před 7 lety

*Jak si vybudovat krásnou fitness postavu - 1.díl*

Líbí se vám postava, kterou vidíte na titulní straně magazínů ? Ty kulatá ramena, pevné ruce, krásná stehna a zadek ? Pokud vaším cílem je se dostat do formy nebo zhubnout tuk, budování svalstva je klíčem pro přeměnu vaší postavy.

Doufejme, že většina z nás ví, že zvedáním činek v posilovně se ženy nestanou obrovskými a zalitými svaly. Svaly totiž ženám vytvoří krásnou a štíhlou postavu. Přemění postavu z měkké a ochablé, na pevnou a pěknou.Která žena by to nechtěla, že ?

Budování svalů není vždy lehkou záležitostí, speciálně pro ženy. Musíte být soutředěni a připraveni na dlouho cestu, pokud chcete opravdu získat vysněnou fitness postavu. Pro vás, kdo chcete opravdu nabrat svalovou hmotu je zde několik tipů.

Nepřehánějte kardio
Ženy se často při cvičení soustředí pouze na kardio a cvičení s činkami berou jako méně důležité, mělo by to být ale naopak. Pokud nemáte opravdu velké množství tuku, můžete uvažovat nad úplnou eliminací kardia z vašeho tréninku nebo ho omezit na 1-2x týdně formou HIIT (vysoko intenzivní intervalové cvičení).

Jezte více!
Další chybou u žen, když se snaží přibrat svalovou hmotu je to, že nemají dostatek jídla. Pokud přes den budete jíst pouze saláty a nic jiného ,svalovou hmotu nezískáte. Pokud ji získat chcete, musíte přijímat více kalorií než spálíte. Libové hovězí maso, kuřecí, krůtí maso a vajíčka, případně proteinové nápoje, pokud toto budete konzumovat, pomůže vám to splnit váš potřebný kalorický příjem a optimální počet bílkovin za den.

Cvičte s těžšími váhami
Dámy, nebojte se opustit zónu 12-15 opakování na cvik. Pokud začnete cvičit s těžšími váhami, okolo 6-8 opakování, začnete vidět na sobě nové svalové přírůstky a celkově lepší postavu. Navíc, cvedat težké váhy a být silná je skvělý pocit.
Zaměřte se na to se stát silnější v základních cvicích a přidávat závaží na činku. Nebojte se zvedat těžce. Budete překvapeni jak silní opravdu jste.

Zaznamenávejte si a plánujte svůj trénink.
Toto je bohužel často přehlíženo. Místo toho, abyste šli do posilovny a cvičili náhodné cviky nebo cokoliv co vás napadne, si raději naplánujte tréninky předem.

Zaznamenávejte si vaše tréninky, závaží, opakování, pauzy mezi sériemi, touto cestou se dokážete cíleně zlepšovat každým týdnem. Je vhodné tréninky lehce obměňovat každých 4-6 týdnů a sledovat a ujistit se, že jste se opravdu zlepšili.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.