Starší článek Novější článek

4 TIPY PRO VĚTŠÍ HRUDNÍK:

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*4 TIPY PRO VĚTŠÍ HRUDNÍK:*

1) Zaměřujte se při tréninku na každou oblast vašich prsních svalů. Pokud začnete s bench-pressem na rovné lavici, neváhejte poté zařadit bench-press nebo tlaky s jenoručkami na šikmé lavici. Podle úhlu naklonění lavice ovlivňujete, jaká oblast prsních svalů bude zapojována více a jaká méně.

2) Netvořte váš trénink prsních svalů pouze z tlakových cviků, ve vašem tréninkovém plánů by měl být alespoň jeden rozpažovací cvik, například rozpažování s jednoručkami na šikmé lavici. Zaměříte se tím více na postranní oblast prsních svalů, tudíž stimulujete více svalových vláken.

3) Váš trénink na hrudník tvořte především ze cviků s volnými váhami, jsou mnohem účinnější a stimulují lépe svalová vlákna než cviky na strojích, kladkách či multipressu. Samozřejmě ale tyto cviky můžete využít na konci tréninku, kvůli dodělání či prokrvení svalů. Základ tréninku tvořte tedy z Bench-pressu (rovná, šikmá), Tlaky s jednoručkami (rovná, šikmá), Pullover, Rozpažování na šikmé lavici. Zkuste si sestavit trénink z 3-4 cviků po 4 sériích.

4) Neustále se snažte šokovat vaše prsní svaly různými tréninkovými principy. Zapojte do tréninku silová opakování, supersérie, shazované série, prodlužování negativních fází. Silová opakování můžete využít například u Bench-pressu, pokud máte zvládnutou techniku, nebojte se jít na 4-6 opakování do série, zvýšíte tím také vaší sílu. Prodlužování negativní fáze můžete využít například u rozpažování s jednoručkami na šikmé lavici. Supersérii si můžete vyzkoušet například Tlaky s jednoručkami na rovné lavici + Kliky na široko (3-4x opakovat). Shazované série můžete využít například u tlaků na šikmé lavici, kde začnete s těžší váhou, poté vezmete lehčí váhu a pokračujete do mrtva.



Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.