Starší článek Novější článek

4 TIPY PRO MOHUTNÁ RAMENA

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*4 TIPY PRO MOHUTNÁ RAMENA*

1) Vytvořte si základ tréninku ramen ze cviků s velkou činkou a jednoručkami. Netvořte základ vašeho tréninku ramen ze cviků na strojích či kladkách. Tyto cviky se ale mohou hodit také, například jako poslední cvik tréninku ramen na prokrvení a dodělání deltových svalů. Zařazujte cviky jako Push-press, tlaky s velkou činkou nad hlavu, tlaky s jednoručkami nad hlavu, upažování s jednoručkami, upažování s jednoručkami v předklonu či předpažování s velkou činkou nebo jednoručkami.

2) Zaměřte se na každou část deltových svalů, na přední, střední a zadní část. Netrénujte pouze jednu část, poté ji snadno přetížíte a může dojít ke zranění. Navíc pokud budou všechny části ramen stimulovány dostatečně k růstu, ramena budou tvořit kulatý, mohutný vzhled a celkovou mohutnost postavy. Vyberte si tedy na každou část deltových svalů alespoň jeden cvik, nezapomeňte že například při tréninku prsou zapojujete i z velké části přední část deltových svalů, tudíž na ně nemusíte poté klást takový důraz, jako na střední a zadní část.

3) Zkuste váš trénink ramen spojit s tréninkem prsních svalů. Díky tomu, že přední část deltových svalů zapojujete při tréninku prsou, například u bench-pressu, tak se poté můžete zaměřit v tréninku ramen na zaostávající části ramen, například zadky a nebudete je tolik přetěžovat, jako když přední delty pojedete v jiný den, než prsní svaly.

4) Zkuste do vašeho tréninku ramen zařazovat supersérie a shazované série, jsou totiž na tuto partii velice účinné. Zkuste si například začít upažování s jednoručkami s váhou na 10 opakování, poté uberte váhu, udělejte znovu 8-10 a poté si vemte opět lehčí činku a cvičte do selhání. Vaše ramena budou v ohni. Jako supersérii můžete zvolit například Upažování s jednoručkami v předklonu + předpažování s velkou činkou. Vymýšlejte si také vlastní supersérie a shazované série a snažte se ramena neustále šokovat.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.