Starší článek Novější článek

3 tipy do tréninku nohou a zadku

  • Fitness pro ženy
  • před 7 lety

*3 tipy do tréninku nohou a zadku*

1) Zaměřujte se na všechny části vašich nohou. Nezaměřujte se pouze na zadek nebo na stehna při tréninku. Váš trénink na nohy a zadek by měl zasáhnout co nejvíce svalových vláken na hýžďových svalech, hamstringách a kvadricepsech. Tudíž doporučujeme vybrat kombinaci cviků, která procvičí každou část nohou. Zkuste tedy začít svůj trénink například dřepy, pak přejděte na výpady, poté na rumunský mrtvý tah s velkou činkou a poté leg-press. Jako poslední cvik můžete zařídit například hip-thrust nebo glute bridge, to jsou cviky přímo na zadek. Zkuste 3-4 série na každý cvik. Procvičíte tím velký počet svalových vláken, pokud zvolíte tuto nebo podobnou kombinaci cviků.


2) Neustále šokujte váš trénink nohou a zadku různými tréninkovými principy. Myslíme tím zařazení supersérií, shazovaných sérií, prodlužování negativnách fází, dynamika, silová opakování. Například můžete jet těžší série dřepů 6-8 opakování, poté si dát dřepy s výskokem, které budou velmi dynamické a vaše nohy tím budou šokovány. U rumunského mrtvého tahu můžete například prodlužovat negativní fázi pohybu a způsobit tím větší zátěž svalových vláken. V supersérii můžete jet například leg-press a výpady. Můžete začít na leg-pressu, udělat 10 opakování a bez pauzy hned přejít na výpady v chůzi a dodělat do mrtva. Tuto supersérii můžete opakovat 3krát a nohy budou skvěle šokovány.


3) Zapojujte do tréninku co nejvíce komplexních cviků. Upřednostňujte tedy cviky jako dřepy, výpady, rumunské mrtvé tahy, výstupy na lavičku před těmi na stroji, jak například předkopávání nebo zakopávání. Většinu vašeho tréninku by měly tvořit základní cviky, zapojíte jimi mnohem více svalových vláken, důležitá je ale zvládnutá technika.Cvičení na stroji je výhodné v pohodlnosti, ale nevýhodné v omezené dráze pohybu, která se nemění. Pokud chcete zařadit cviky na stroji, zkuste to na konci tréninku, po těch základních, na které kladete důraz.




Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.