Starší článek Novější článek

10 KVALITNÍCH PROTEINOVÝCH JÍDEL 3.díl

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

Poslední díl článku *10 KVALITNÍCH PROTEINOVÝCH JÍDEL 3.díl*: (předchozí díly najdete na našem profilu)

7) Sýr- Sýr nám přináší nespočet chutí a variant, například čedar, gouda, eidam a obecně obsahuje méně laktózy než ostatní mléčné výrobky. Je velice flexibilním zdrojem bílkovin, protože ho můžeme přidat například do salátu nebo si ho jednoduše dát na vrch steaku a zvýšit tím podíl tuku do našeho jídelníčku.
Také je velice výživný, obsahující vitamin K2, který se ukázal jako důležitý pro naše srdce, mozek a kosti. Sýr je také bohatý na CLA, nakopávač metabolismu a bojovník proti rakovině. Také obsahuje omega3, vápník, zinek, vitaminy A,D,B2 a B12.

1.Tip - Potřebujete kalorie navíc do vašeho jídelníčku, ale nechcete si dělat další jídlo nebo se necítíte, že byste mohli sníst něco dalšího? Zkuste přidat trochu strouhaného sýra do vašich brambor, salátu, těstovin nebo masa.
2.Tip - Udělejte si vlastní sýrovou omáčku k těstovinám. Smíchejte 100g taveného sýra, 60g zakysané smetany, 60ml vody a 180g vašeho oblíbeného sýra. Vařte pomalu na pánvi na nízkou teplotu, poté můžete použít k těstovinám.

8) Kuřecí maso
Zatímco kuřecí maso je už dlouhá léta známým zdrojem bílkovin, málokdy slyšíme o jeho ostatních výživových hodnotách. Kromě toho, že je bohaté na bílkoviny a má nízké množství tuku. Kuřecí maso také obsahuje kvalitní množství vitaminu A,B6,B12, železa a magnézia.
Kuře je jednou z nejlepších možností pro ty, co chtějí budovat svalstvo a zároveň maximalizovat příjem bílkovin v každém jídle. 100g kuřecích prsou obsahuje průměrně 23g bílkovin a 110 bílkovin, přitom jenom 1g tuku.
1.Tip - Ochuťte si vaše kuřecí prsa omáčkou, složenou ze dvou lžiček zakysané smetany a 60g salsy. Přidá vám to 75 kcal do vašeho jídelníčku a skvělou chuť.
2.Tip - Můžete také vyzkoušet kombinaci pálivé omáčky a mletého česneku, pro extrémně nízko-kalorickou omáčku.
3.Tip - Udělejte si jednoduchý salát kombinací kuřecího masa, špenátu, quinoi, mandlí, cibule a domácího dresinku z vinného octu a olivového oleje.

9) Řecký jogurt:
Řecký jogurt je velice flexibilním zdrojem bílkovin. Můžete si ho dát ke snídani, také chutná výborně s nakrájeným ovocem. Také může být použit jako základ pro jednoduché omáčky a dresinky do salátů..
Ujistěte se, že si vybíráte přírodní řecký jogurt. Snažte se vyhnout těm s barvivy, konzervačními látkami a chemikáliemi. 100g řeckého jogurtu bez tuku má 57kcal a 10g bílkovin.
Řecký jogurt je bohatý na vápník a magnézium, je mnohem lepší volbou než obyčejný jogurt. Má vyšší obsah bílkovin, méně sacharidů a méně sodíku.
1.Tip - Zkombinujete řecký jogurt a citrónovou šťávu pro vytvoření skvělé jednoduché omáčky pro vašeho lososa.
2.Tip - Přidejte na vaši ovesnou kaši trochu řeckého jogurtu s nějakým čerstvým ovocem. Hned bude lepší a výživnější.
3.Tip - Zkombinujte řecký jogurt, proteinový prášek, čerstvé ovoce, led a udělejte si domácí proteinové smoothie.
4.Tip - Udělejte si zdravý salátový dresink kombinací řeckého jogurtu, olivový olej, mletý česnek, sůl a pepř,

10) Černé fazole:
200g černých fazolí obsahuje 182kcal a přes 12g bílkovin. Jsou výborným zdrojem bílkovin pro vegetariány, co posilují a dobrou volbou pro ty, co vegetariáni nejsou a to pro větší pestrost potravy v jídelníčku.
Černé fazole jsou skvělé pro zdraví zažívacího ústrojí, kvůli vysokému podílu nestravitelných frakcí v černých fazolích. Výzkumy ukázaly, že konzumace černých fazolí je spojena se snížením rizika rakoviny tlustého střeva. Černé fazole jsou také kvalitním zdrojem mnoha minerálů, například molybdenu, manganu, železa a magnézia.
1.Tip - Smíchejte černé fazole, rýži, salsu a na vrch dejte trochu řeckého jogurtu. Vytvoříte tím jídlo bohaté na bílkoviny a sacharidy.
2.Tip - Můžete zkrátit dobu vaření fazolí tím, že je necháte čerstvé přes noc ve vodě.
3.Tip - Udělejte si burgery z černých fazolí, sýru a hovězího masa. Jednoduše do hovězích placiček přidejte hrst strouhaného sýra a 100-150g rozmačkaných fazolí.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.