Starší článek Novější článek

10 KVALITNÍCH PROTEINOVÝCH JÍDEL 2.díl

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*10 KVALITNÍCH PROTEINOVÝCH JÍDEL 2.díl* (předešlý díl najdete na našem profilu) :

4) Losos
Nejen že losos je bohatý na omega-3 mastné kyseliny, ale také je jednou z nejlepších ryb pro vaši dietu na přibírání svalové hmoty. Poslední výzkumy ukázaly, že bioaktivní peptidy z lososa mohou pomoci s podporou kloubních chrupavek, regulace inzulinu a s redukcí zánětu v trávícím traktu.
Netřeba říkat, že zdraví klubů je důležité pro cvičence, tak jako správná hladina inzulinu. Insulin je vysoce anabolický hormon a pomáhá regulovat glukózu. Také reguluje tok kreatinu, aminokyselin a glukózy do svalových tkání.
Losos je také bohatý na vitamíny B12,B3, selenium a vitamin D.

1.Tip - Ochuťte si vašeho pečeného lososa pomocí dijonské hořčice a trochu javorového sirupu. Natřete na horní část lososa před pečením a poté znovu uprostřed pečení. Přidá vám to pár kalorií a sacharidů do vašeho plánu, ale přidá to hlavně skvělou chuť.
2.Tip - Losos je výborný s těstovinami. Zkuste zamíchat lososa do těstovin a přidejte například česnek a trochu máslové omáčky.
3.Tip - Hotového lososa zkuste ochutit sójovou omáčkou, citrónovým nebo limetkových džusem, pažitkou, strouhaným zázvorem a pálivou omáčkou.



5) Korýši a měkkýši
Škeble, kraby, mušle a ústřice. Tyto slova často neuslyšíte ve spojením s budováním svalstva, jsou ale bohatým zdrojem bílkovin.
Ačkoli mořští korýši a měkkýši nejsou tak bohaté na omega-3 jako losos a treska, stále jsou kvalitním zdrojem těchto mastných kyselin. Korýši a měkýšši jsou jedním z nejlepších zdrojů zinku, také jsou skvělým zdrojem vitaminu A,B1,B2,B3,D, železa, vápníku a tak dále.

1,Tip - Vyhněte se kalorickým koktejlovým omáčkám. Místo toho můžete na ústřici použít buďto citronovou šťávu nebo například Tabasco.
2.Tip - Zkombinujte 200-250g hotového kraba, jedno vejce, 25g mandlové mouky, nakrájenou cibuli, pálivou omáčku a majonézu. Zformujte do krabích koláčků a pečte dozlatova.
3.Tip - Hoďte škeble do mísy s čerstvým špenátem. Přidejte houby, nakrejené rajče a olej s octovou zálivkou.
4.Tip - Krabí nohy namočené v česnekové omáčce. Proteiny, výživné a kvalitní tuky.
5.Tip - Zkuste kraba s rýží. Zkombinujte hotového kraba s rýží a přidejte cibuli, česnek, vařené vejce, okurku a šťávu z limetky.

6) Játra
Játra? Ano, játra. Většinu z nás nikdy nenapadlo konzumovat játra jako zdroj bílkovin pro naši dietu. Za chvíli jste u oddělení masa ve vašem místním obchodě. Sledujte.
Játra jsou skvělou potravinou obsahující přibližně 20 gramů bílkovin a méně než 150 kalorií na 100 gramů.

Jsou bohaté na vitamíny a minerály, více než většina ovoce a zeleniny a dokonce má více železa, draslíku, železa, magnézia, riboflavinu, vitaminu B6 a B12 než červené maso. Játra by se tedy měli brát v potaz, i když nejsou oblíbených jídlem pro cvičence.
1.Tip - Nemáte rádi chuť jater ? Zkuste kapse s hovězími játry. Old-school kulturisté znali důležitost tohoto orgánu a pravidelně doplňovali svůj jdelníček o tyto kapsle.
2.Tip - Zkuste kombinaci jater a cibule. Je to populární metoda, jak si připravit játra, na internetu můžete najít nespočet receptů.
3.Tip - Přidejte trochu nakrájených hovězích jater to vašich hamburgerových placiček. Udělá to váš hamburger výživnějším..
4.Tip - Abyste redukovali silnou vůni jater, dejte je do misky se šťávou z 2 citronů a 60ml jablečného octu. Dejte do lednice na 8-12 hodin.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.