Starší článek Novější článek

Jak na ploché břicho ? - 1.díl

  • Fitness pro ženy
  • před 7 lety

*Jak na ploché břicho ? - 1.díl*

Ploché břicho je snem většiny žen a mladých slečen. Dokážou udělat vše pro to, aby ho získaly, proto se uchylují k hladovkám nebo k velmi drastickým dietám při extrémně nízkém příjmu kalorií a živin. Z krátkou dobu sledují úbytek na váze, jsou velmi spokojené. Nicméně po krátké době s touto dietou skončí, protože se nedá udržet dlouhodobě, jen na velmi omezený čas. Tuto cestu si tedy za plochým břichem nevybereme.

Nejlepší cestou bude ta, která vám přinese výsledky dlouhodobě, Což znamená, že nebudete držet dva týdny extrémně přísnou dietu a pak se vrátíte ke starému stravování, to opravdu ne. Půjdeme na to postupně, klíčem je totiž vytrvalost a trpělivost. Výsledky z naší cesty za plochým břichem budou dlouhodobé, udržitelné a hlavně kvalitní.

Konkrétně tedy k našemu plánu na ploché břicho, základem je zvládnout stravování. Jak ho zvládneme ? Zkrátka musíme vědět náš energetický výdej a následně si podle toho sestavit vhodný příjem. Abychom se zbavili přebytečného tuku na břiše a dosáhli plochého vzhledu, musíme být v kalorickém deficitu, což znamená že přijmeme méně energie, než vydáme. Nejlepší cestou bude nastavit tento deficit na 500kcal pro dlouhodobou redukci tuku a udržení svalové hmoty. Pokud tedy zjistíme že náš orientační energetický výdej je například 2200kcal, nastavíme příjem na 1800kcal. Pokud víme vhodný kalorický příjem, můžeme se pustit do rozdělení živin, to je totiž důležitější než samotné kalorie, rozlišujeme makroživiny a to jsou bílkoviny, sacharidy a tuky. Poté jídelníček musí mít dostatek vitamínů, minerálů, stopových prvků, vlákniny. Budeme vycházet z toho že :

1g bílkovin -> 4KCAL
1g tuku -> 9 KCAL
1g sacharidů -> 4KCAL

Kombinace počtu bílkovin, sacharidů a tuků nám musí dát dohromady tedy náš energetický příjem, v dnešním příkladu bylo 1800 kcal. V příštím díle si to konkrétně rozdělíme a podíváme se, jak efektivně cvičit pro dosáhnutí plochého břicha.



Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.