Starší článek Novější článek

Jak hubnout ?

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*Jak hubnout ?*
Hubnutí patří k nejčastějším cílům u lidí, co chtějí změnit svou postavu. Mnozí to ale dělají špatnou cestou, začnou hladovět, jíst extrémně malé množství živin, což způsobí že u hubnutí nevydrží dlouho a poté se vrátí ke svému původnímu stravování a kila jsou zpátky nahoře.

Klíčem k hubnutí je vytrvalost a trpělivost. Jak tedy hubnout s největší efektivitou ? Toho dosáhneme, pokud si budeme počítat náš denní příjem. Tím myslíme, že musíte vědět kolik kalorií, bílkovin, sacharidů a tuků jste v daný den přijali. Základem toho, abyste redukovali tuk je to, že váš denní příjem bude menší než váš denní výdej energie, tím se dostanete do kalorického deficitu, ideální kalorický deficit je 500 kcal.

Udělejme si příklad, váš denní energetický výdej bude 2500kcal, svůj příjem tedy nastavíte na 2000kcal, tím budete v kalorickém deficitu 500 kcal. Splňujete tedy jednu podmínku pro efektivní hubnutí, dalším krokem je rozdělit tento počet kalorií do jednotlivých živin, to je totiž to nejdůležitější, také ale nezapomínejte na příjem vlákniny, vitamínů, minerálů a stopových prvků. Rozlišujeme příjem bílkovin, sacharidů a tuků, tyto makroživiny pak tvoří celkový příjem. Kolik jich ideálně tedy přijímat ? Pokud je náš cíl za den konzumovat 2000 kcal pro efektivní dietu vypočítáme si z toho i množství makroživin.

1g bílkovin -> 4kcal
1g sacharidů-> 4kcal
1g tuků->9kcal

Pro efektivní hubnutí doporučujeme konzumovat 1,6-2g bílkovin na kilogram tělesné váhy, poté zkuste nastavit množství zdravých tuků na 0,8-1g na kilogram tělesné váhy. Zbytek příjmu budou tvořit sacharidy.

Příklad na hmotnost 85kg(2000 kcal pro hubnutí):
170g bílkovin
70g tuků
172g sacharidů

Pokud máme správně rozdělené makroživiny a dobře nastavený denní příjem. Dalším důležitým faktorem je samozřejmě i dostatek kvalitního pohybu, například trénink v posilovně, kde zapojíme cviky, které stojí tělo hodně energie, tudíž spálíme více tuku. Takové cviky jsou například dřepy, výpady, mrtvé tahy, přítahy s jednoručkami, tlaky s velkou činkou.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.