Starší článek Novější článek

Jak na úzký pas ? (1.díl)

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

Máme pro vás další článek : *Jak na úzký pas ? (1.díl)*
ostatní články můžete najít na našem profilu

Co byste měli vědět na začátek..
1) Dříve byli kulturisté posuzováni také právě podle jejich úzkého pasu a opravdu trénovali cviky, které vedly k zúžení pasu.

2) Nemůžete zúžit svou šířku boků(zleva-doprava), ale můžete zúžit šířku pasu(zepředu-dozadu).

3) Když Frank Zane prováděl svou známou vakuum pózu, intenzivně zatínal příčný sval břišní.

4) Příčný sval břišní je umístěn zleva doprava přes střed těla, podobně jako vzpěračský pásek. Ve skutečnosti se příčný sval břišní chová jako přírodní vzpěračský pásek.

5) Příčný sval břišní hraje obrovskou roli v předcházení bolesti zad.

6) K posilování příčného svalu břišního začněte s vakuem vleže na zádech, poté na všech čtyřech, poté v sedě a nakonec funkční variace.

V - POSTAVY (široká ramena oproti pasu) :
Hodně cvičících v dnešní době preferuje zlatou éru kulturistiky za dob Arnolda více, než dnešní “hroudy svalů” . Způsobuje to z velké části elegantní a štíhlý pas těchto kulturistů z dřívější éry.

Kulturisté dříve nemysleli pouze na jednotlivé části těla, ale na vzhled těla, jako celek. To je taky to, o čem by měla kulturistika, ať už rekreační či závodní být. Vytvořit krásný vzhled postavy, jako celek.

Dokonce Arnold Schwarzenegger, který byl velice masivní a svalnatý na jeho dobu, měl opravdu úzký pas, nemyslíme tím ale úzký pas geneticky(zleva-doprava), ale šířku zepředu-dozadu, což je něco, co můžete určovat bez ohledu, na vaší stavbu těla.

Pokračování příště :)

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.