Starší článek Novější článek

1. díl článku 8 NEJEFEKTIVNĚJŠÍCH TYPŮ TRÉNINKŮ

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*1. díl článku 8 NEJEFEKTIVNĚJŠÍCH TYPŮ TRÉNINKŮ*
- ostatní články najdete na našem profilu

Měli byste vědět :
1) Vyberte si typ tréninku, podle vašich cílů, času, který můžete cvičení věnovat, věku, regeneraci a hlavně vašeho těla.
2) Tréninky, kde jsou partie rozdělovány do jednotlivých dní (splity) mohou být časově náročné a nepraktické pro ty, kteří mají nepravidelnou pracovní dobu. Splity jsou ale výborné pro přibírání svalové hmoty.
3) Trénink celého těla(fullbody) je lepší pro atlety.
4) Trénink založený na principu Tahy-Tlaky je flexibilní (na plánování). Průměrná frekvence tréninků je účinnější na získávání dovedností, než když si rozdělíme jednotlivé partie do jednotlivých dnů (splity).
5) Intenzivní/extenzivní trénink je založen na namáhání nervové soustavy během jednotlivých tréninků.Po intenzivním a výbušném tréninku přichází vytrvalostní trénink.
6) Antagonistický trénink funguje na základě cvičení opačných svalových skupin, jako například Biceps-triceps.
7) Tréninky specializované na hypertrofii zlepšují zaostávající části těla. Zaměřuje se 3 a více dní v týdnu na jednu část těla a jeden den na udržení ostatního svalstva.

V příštím díle si začneme představovat jednotlivé typy tréninků :)

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.