Starší článek Novější článek

15 Důvodů, proč nepřibíráte svalovou hmotu 1.díl

  • Články o výživě a tréninku
  • před 7 lety

*15 Důvodů, proč nepřibíráte svalovou hmotu 1.díl*

V tomto díle si představíme první dva důvody:

1. Nemáte dostatečný denní příjem a makroživin
Kalorický příjem a tedy i konkrétní příjem makroživin (bílkoviny, sacharidy, tuky) je z 90% důvod, proč nemůžete být větší nebo silnější.
Vaše tělo potřebuje určitý kalorický příjem, aby si udrželo svou váhu. Důležitým faktorem je pro vás váš kalorický výdej, který si můžete spočítat podle vaší denní činnosti, váhy, věku a dalších faktorů, pokud si s tím nevíte rady, napište do zpráv naší stránky. Pokud tedy váš kalorický příjem bude větší než váš výdej, budete přibírat svalovou hmotu, pokud naopak, budete hubnout, to vše ale za předpokladu správného rozložení makroživin a správného tréninku.
Pro příklad:
Váš denní energetický výdej -500 kcal = pro redukci tuku
Váš denní energetický příjem +300 kcal = přibírání svalové hmoty

2. Nejíte správně
Pokud budete mít větší kalorický příjem než výdej a trénovat, porostete. Ale pokud nebudete jíst správně, což znamená správné rozdělení makroživin, okrádáte sami sebe o možné přírůstky čisté svalové hmoty s minimálním množstvím tuku.
Jedním z plánů, jak si rozdělit makroživiny při přibírání svalové hmoty je rozdělení Bílkovin/sacharidů/tuků do určitého poměru. Jedním z nejlepších vyzkoušených je 30/50/20, tudíž z vašeho kalorického příjmu získáte 30% z bílkovin 50% ze sacharidů a 20% z tuků.

Koukneme se na rozdělení 3,260 kcal pomocí tohoto poměru:
30% z 3,260kcal je 980 kcal z bílkovin
Vydělíme 4, a to je 244g bílkovin na den.
50% z 3,260kcal je 1630kcal ze sacharidů.
Vydělíme 4 a to je 408g sacharidů na den.
20% z 3,260kcal je 650kcal z tuků.
Vydělíme 9 a to je 72g tuků na den.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.