Starší článek Novější článek

NEJLEPŠÍ ZDROJE BÍLKOVIN, SACHARIDŮ A TUKŮ

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*NEJLEPŠÍ ZDROJE BÍLKOVIN, SACHARIDŮ A TUKŮ*

Každá potravina se skládá ze třech základních makrozivin, které rozlišujeme. Jsou to bílkoviny, sacharidy , tuky.

Jaké jsou ale nejlepší zdroje těchto živin ? První se podíváme na bílkoviny, které slouží především na budování svalové hmoty či její udržení. Mají v dietě extrémně důležitou váhu, musíme jich mít dostatek, abychom svalovou hmotu neztraceli při hubnuti nebo abychom ji přibírali. Mezi nejlepší zdroje bílkovin patří hovězí , krůtí, kuřecí maso. Dále určite různé druhy ryb, například treska, tuňák nebo losos. Nesmíme zapomenout ani na vejce, jejichž bílkoviny mají téměř největší biologickou hodnotu pro člověka ze všech potravin. Mezi další potraviny patří určitě řecké jogurty, cottage , sýry, libová šunka a například doplněk stravy syrovátkový proteinový prášek. To vám bohatě postačí jako ty nejlepší zdroje bílkovin.

Další makroživinou jsou sacharidy, ty mají za úlohu dodávat našemu tělu energii. . Nejvhodnějšími zdroji jsou komplexní sacharidy, nikoliv cukry. Pomalu se dostávají do našeho oběhu a dodávají tělu energii postupně. Výjimkou mohou být vytrvalostní sporty, kde jsou jednoduché cukry potřeba. S ohledem na posilování a rekompozice postavy jsou však nejvhodnější ty komplexní. Mezi nejlepší zdroje patří brambory, rýže, těstoviny, kuskus, ovoce, zelenina, vločky, luštěniny.

Poslední makroživinou jsou tuky, ty jsou pro naše tělo také velmi důležité. Jsou zásobárnou energie. Rozpouštějí se v něm některé vitamíny (A, E, D). Jsou důležité při vzniku tak důležitých látek jako např. testosteron. Mezi ty nejvhodnější zdroje těch správných tuků jsou například ryby, maso,vejce, ořechy, oleje, avokáda.

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.