Starší článek Novější článek

5 DŮVODŮ, PROČ NEHUBNETE ?

  • Rady pro začátečníky
  • před 7 lety

*5 DŮVODŮ, PROČ NEHUBNETE ?*

1) Chybně spočítaný denní příjem živin
Pokud se stravujete pouze odhadem a jíte pouze to, co si myslíte, že je obecně považováno za zdravé stravování, vždy to nemusí vést k efektivnímu hubnutí. Nevíte totiž, kolik živin denně konzumujete. Je vhodné si spočítat váš příjem bílkovin, sacharidů, tuků, vlákniny, vitamínů a minerálů. To, že je něco zdravé neznamená, že toho můžete sníst neomezeně. Nejlepší cestou je mít spočítaný jídelníček, na základě kterého se budete nacházet v kalorickém deficitu a efektivně spalovat tuk.

2) Nedostatek pohybu
Dieta bez pořádného pohybu není tou nejlepší cestou k hubnutí. Dostatečný pohyb totiž zrychluje váš metabolismus, tudíž i pálení tuků a navíc způsobuje větší energetický výdej, než v klidovém režimu. Větší energetický výdej potřebujeme k tomu, abychom vytvořili kalorický deficit a pálili tuk.

3) Stres
Pokud je s námi cokoli v nepořádku, máme stres, tak se to na našem zažívání odráží nejvýrazněji. Všechny emoce, které právě pociťujeme se zrcadlí i na našem zažívání. U lidí s nadváhou se často objevují deprese či snížené sebevědomí. Zmíněné negativní emoce, jako například smutek až deprese, vedou k vyplavení látek, které zpomalují náš metabolismus, a tím způsobují ukládání nadměrných tukových zásob.

4) Zpomalený metabolismus
Pokud jste v dietě delší dobu a hubnutí se najednou zastavilo, může to být právě zpomaleným metabolismem. Tělo se adaptovalo na stereotyp vaší diety a již nechce hubnout. Je nutné znovu metabolismus nastartovat, zkuste si udělat tedy volný den, kdy přijmete o mnoho více živin než normálně (cheat day) a další den opět začněte s vaší dietou.

5) Přetrénovanost
Přetrénovaností zde myslíme velké množství pohybu s cílem co nejrychleji zhubnout. Pokud vašemu tělu nebudete dávat dostatek odpočinku a prostoru pro regeneraci, může se bránit tím, že nebude pálit tuk, protože se nachází v krizovém režimu. Každé tělo je ale jiné, zkuste si alespoň 1-2 dny v týdnu zařadit úplné volno od cvičení.
Zobrazit méně

Chcete změnit svou postavu ? Navštivte http://shop.ziskejtelo.cz a vyberte si z mnoha produktů, které vám pomohou k lepší postavě.